تبیان، دستیار زندگی
در نگاه اول به متن نامه، چنین برداشت می شود که این نامه نگاری جنبه ای صلح طلبانه در مسیر تحقق حق مُسلم ملت ایران دارد؛ اما با نگاهی موشکافانه و با توجه به نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ، این نامه جنبه ای سیاسی در راستای . . .
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : آزاده مرنی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پشت پرده نامه احمدی نژاد به اوباما

در نگاه اول به متن نامه، چنین برداشت می شود که این نامه نگاری جنبه ای صلح طلبانه در مسیر تحقق حق مُسلم ملت ایران دارد؛ اما با نگاهی موشکافانه و با توجه به نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ، این نامه جنبه ای سیاسی در راستای . . .

آزاده مرنی - بخش سیاست تبیان

نامه احمدی نژاد به اوباما، احمدی نژاد، اوباما، باراک اوباما، صلح، انتخابات، نتیجه انتخابالت، بگم بگم

"محمود احمدی نژاد" خطاب به رئیس جمهور آمریکا "اوباما" ، نامه ای سرگشاده نوشت. این نامه از طریق سفارت سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا تحویل داده شده است. باید توجه داشت که این نخستین باری نیست که "احمدی نژاد" به "اوباما" نامه می نویسد. وی چند سال پیش ؛ در دوران ریاست جمهوری خود نیز چند نامه با مضامین مختلف برای رئیس جمهور امریکا نوشته بود که البته با پاسخی از سوی طرف مقابل مواجه نشد و این در حالی است که اوباما در کنار بی اعتنایی به نامه های احمدی نژاد بارها برای رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران نامه هایی را نوشته است.
البته علت این نوع نامه نگاری نیز قابل بررسی و تامل است زیرا فردی که در حال حاضر از سِمت خاص حکومتی (ریاست جمهوری) برخوردار نیست و همچنین با توجه به نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری 96 ، به واقع چه دلیلی برای این مسئله بین المللی و رسانه ای کردن آن دارد.

نگارش این نامه از سوی رئیس جمهور سابق کشورمان به هیچ وجه اقدام درستی نیست.

در این میان برخی معتقدند علت نگارش این نامه از مضمون آن هویدا است زیرا اصلی ترین موضوع مطرح شده در آن "تغییر واقعیت درباره زمان صدور حکم غیر عادلانه دیوان عالی امریکا مبنی تصرف نزدیک به 2 میلیارد دلار از محل مبالغ بلوکه شده بانک مرکزی ایران" می باشد.
دکتر احمدی نژاد با ارسال این نامه خطاب به "باراک حسین اوباما" رئیس جمهور آمریکا ، وی را مورد نصیحت قرار داده تا به فوریت و کامل نسبت به رفع توقیف از حدود دو میلیارد دلار از منابع مالی مصادره شده ایران اقدام نماید.

نامه احمدی نژاد به اوباما، احمدی نژاد، اوباما، باراک اوباما، صلح، انتخابات، نتیجه انتخابالت، بگم بگم

3 محورهای اصلی نامه دکتر احمدی نژاد :
- آمریکا بر خلاف آنچه ادعا می کند، سیاست های خود را در قبال ایران تغییر نداده است.
- چرایی تشکیل دادگاهی در آمریکا که منجر به مصادره حدود دو میلیارد دلار از دارایی های ملت ایران.
- احقاق حقوق پایمال شده  ایران.


تاریخ های خاص
این نامه حاوی چند واژه است که حواشی خاصی را به دنبال داشته ؛ چرا احمدی نژاد به تاریخ های خاصی اشاره کرده است. به طور مثال در بخشی از نامه چنین آورده است که " در 18 تیرماه 1393، دادگاهی در آمریکا به بهانه های واهی و بدون ارائه هیچ سند معتبری . . ." ، و در بخشی دیگر "در اول اردیبهشت سال 1395 نظام قضایی آمریکا آن حکم را تایید و اموال . . . " آیا این روند و مصادره ها تنها در این تاریخ ها که مربوط به روی کار آمدن دولت دکتر روحانی است روی داده است در حالی که بر همگان آشکار است که این جریان به سال های پیش و دوره ی ریاست جمهوری احمدی نژاد باز می گردد پس ذکر این دو تاریخ خاص و عدم اشاره به تاریخ اولیه ی آنها ، نشان از مغرضانه بودن این نامه دارد.
واکنش ها به نامه احمدی نژاد
- "مجید انصاری" (معاون حقوقی رئیس جمهور) : "آقای احمدی  نژاد مانند سایر شهروندان از حقوقی برخوردار است و می تواند به هر کسی که می خواهد نامه بنویسد. بنده از محتوا و اهداف آن اطلاع ندارم. برخی اسب انتخابات را از یک سال پیش زین کرده  اند."
- "غلامحسین کرباسچی" (دبیرکل حزب کارگزارا) : "تاکنون همه تلاش احمدی  نژاد این بوده تا در افکار عمومی ، جامعه ، مطبوعات و تبلیغات حضور داشته باشد و موضوع این نامه هم همین است."

با گذشت یک روز از انتشار این نامه ، تا کنون واکنش های فراوانی با سوگیری های کاملا مختلف بدان ارائه شده است و همین مسئله باعث شبهه دار شدن این نامه گشته است .

- "محسن کوهکن" (نائب رئیس جبهه پیروان) : "بنده منهای ورود به ماهیت نامه نوشته شده، این اقدام را ارزیابی مثبت و یا منفی نمی کنم. در اینجا محتوای نامه اهمیت دارد و با اطلاع از آن است که می  توان اقدام احمدی  نژاد را ارزش  گذاری کرد.
- "مرتضی تمدن" (استاندار سابق تهران) : "اگر در چهار چوب کلی به آن نگاه کنیم ، احمدی  نژاد با اینکه رئیس جمهور نیست اما همچنان خواستار حقوق ملت ایران است."
- "میرزابابا مطهری  نژاد" (عضو حزب مردم سالاری) : "نگارش این نامه از سوی رئیس جمهور سابق کشورمان به هیچ وجه اقدام درستی نیست. وقتی در کشور کمیته  ای برای پیگیری و رسیدگی به "برجام" ایجاد شده و همه مواضع سیاسی و خطوط قرمز کشورمان در آن مشخص است ، چنین حرکتی از سوی احمدی  نژاد به لحاظ دیپلماتیک و اخلاقی معنا ندارد. این کار وی با هر نیتی غلط بوده و اگر با هدف و نگاه به انتخابات سال آینده انجام شده باشد بدتر است چرا که باعث دو قطبی کردن جامعه می  شود."

نامه احمدی نژاد به اوباما، احمدی نژاد، اوباما، باراک اوباما، صلح، انتخابات، نتیجه انتخابالت، بگم بگم

نتیجه :
در نگاه اول به متن نامه احمدی نژاد  ، چنین برداشت می شود که این نامه نگاری جنبه ای صلح طلبانه در مسیر تحقق حق مُسلم ملت ایران دارد و وی سعی بر آن داشته تا از حقوق پایمال شده ایرانیان دفاع کند. اما با نگاهی موشکافانه و ریز بین تر و با توجه به شرایط خاصِ کنونی کشور و همچنین نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ، این نامه جنبه ای سیاسی در راستای به نمایش درآوردن چهره ای مدافعِ حقوق ملت ایران از احمدی نژاد در داخل و خارج از کشور دارد و تحلیلگران سیاسی نیز بر این مهم مهر تایید زده و مدعی هستند که این نامه جنبه موجه سازی شخصیت این فرد را دارد.
با گذشت یک روز از انتشار این نامه ، تا کنون واکنش های فراوانی با سوگیری های کاملا مختلف بدان ارائه شده است و همین مسئله باعث شبهه دار شدن این نامه گشته است و سوالی بی پاسخ اذهان عمومی را به خود مشغول ساخته که به راستی در پس نگارش این نامه چه بوده است؟